Ceva Gustos

Chifle trandafir cu brânză dulce și stafide

Laura
Reteta adaugata de
Prep: 2h jum | Cook: 1h | Portii: 24

Ingrediente

  • 600g faina
  • 2 oua mici
  • 7 g drojdie deshidratata
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 250 ml lapte caldut
  • coaja de la o lamaie
  • 1 praf de sare

Pt umplutura:

  • 500 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 150 g stafide
  • 100 g zahar
  • pudra de vanilie

Indicatii

  1. Punem stafidele la înmuiat în apă calduta
  2. Cernem faina si adăugăm drojdia în ea
  3. Amestecam bine, apoi turnam laptele călduț și începem să framantam
  4. Adăugăm zaharul, ouăle, coaja de lămâie, praful de sare apoi treptat untul și frământăm bine, pana obținem un aluat elastic și nelipicios
  5. Lăsăm la crescut pana își dublează volumul
  6. Pt  umplutura amestecam brânză de vaci cu celelalte ingrediente si omogenizam
  7. Când aluatul a crescut, împărțim aluatul în bilute egale, de mărimea dorita
  8. Întindem cate o bila de aluat și o taiem în 3 parti, lăsând mijlocul netaiat
  9. Așezăm în mijloc o lingura de umplutura apoi lipim umplutura pe rand cu fiecare “petala” lipind bine marginile
  10. Le lăsăm la crescut putin apoi le ungem cu gălbenuș de ou
  11. Se coc la 180 de grade ,pana se rumenesc.

Aceasta reteta de chifle trandafir cu brânză și stafide este un desert minunat, necesita  putin timp dar rezultatul este de efect.  Va invit sa le incercati  si sa le savurati,alaturi de un pahar cu lapte cald!  🙂

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5