Ceva Gustos

Covrigi bavarezi

Laura
Reteta adaugata de
2h
Prep: 30 min | Cook: 20 min

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 300 ml apa
  • 7 g drojdie deshidratata
  • jum linguriță sare
  • 1 linguriță zahar
  • 60 g unt
  • 1 l apa
  • 3 linguri bicarbonat
  • seminte

Indicatii

  1. Dizolvam drojdia în apă călduță, împreună cu lingurița de zahar și o lăsăm deoparte pt 10 min
  2. Cernem faina
  3. Adăugăm amestecul si sarea și începem să framantam
  4. incorporam si untul topit și racit
  5. Frământăm energic pt aprox 10 min
  6. lăsăm aluatul la dospit pt o ora
  7. formam apoi covrigii ( în formă de u apoi încrucișam capetele)
  8. Punem apa la fiert si când începe să fiarbă adăugăm bicarbonatul
  9. Fierbem fiecare covrig pt 1 min
  10. Îi punem apoi în tavă și presărăm semințe deasupra
  11. Îi coacem la 180 de grade pana devin aurii

Acești covrigi bavarezi sunt o alternativă sănătoasă, merg bine cu o cana de lapte, kefir chiar și lângă o bere!  🙂 Pofta mare![wpurp-searchable-recipe]Covrigi bavarezi – – – [/wpurp-searchable-recipe]

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5