Ceva Gustos

Cozonac bicolor

›Ingrediente

  • 500 g de făină
  • 250 ml lapte gras
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar ( sau alt indulcitor)
  • 7 g drojdie deshidratata
  • pudra de vanilie,esenta de rom
  • 3 linguri de karob
  • un praf de de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 100 ml ulei
  • un gălbenuș pt uns

Indicatii

  1. Cernem faina de 2 ori
  2. Facem o maia din 2 linguri de zahar,drojdia și 100 ml lapte călduț și o lăsăm deoparte pt 10 min
  3. Amestecam restul de lapte cu cele 3 gălbenușuri ,zaharul rămas, pudra de vanilie,praful de sare
  4. Turnam ambele amestecuri peste faina și începem să frământăm
  5. Încălzim uleiul și îl adăugăm treptat, apoi mai frământăm pt 10 min
  6. Împărțim aluatul în două, o parte o punem într un bol la crescut iar cealaltă bucata o amestecam cu carobul și esența de rom,dupa gust
  7. Lăsăm la crescut pana își dublează volumul
  8. Rulăm aluatul cu karob și l împărțim în 7 parti
  9. Pe cel alb în 6 bucăți
  10. Întindem cate o bucata, cam de lungimea tavii( începem cu cea cu karob ) și le suprapunem.
  11. Continuam pana le terminam  apoi le punem într o tava pe verticală.
  12. Lăsăm la crescut pt 30 de min
  13. Ungem cu un galbenus
  14. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, aproximativ 45 de min

Acest cozonac bicolor are un aspect deosebit și iese ft pufos. Va invit sa l încercati!

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5