Ingrediente:
- 500 g faina alba
- 5 g drojdie deshidratata
- 240 ml lapte(eu am folosit de cocos)
- 2 oua
- 80 g unt
- 70 g zahar ( eu am folosit miere 4 linguri)
- turmenic
- sare
- rahat
- coaja de lamaie
Indicatii :
- Cernem faina,adaugam drojdia si amestecam cu o lingura
- Turnam apoi laptele caldut si incepem sa framantam
- Adaugam zaharul, untul, ouale, coaja de lamaie, turmenicul, sarea si framantam bine
- Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul
- Il impartim in 3 bucati egale
- Intindem cate o foaie pe care distribuim cubuletele de rahat (cat de mult dorim) si rulam
- Impletim apoi cele 3 rulouri obtinute si le punem intr o tava
- Lasam sa creasca pana ajunge la marginea superioara a tavii
- Ungem cozonacul cu galbenus si putin lapte
- Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 40 de min
- Dupa ce il scoatem din cuptor, il lasam putin si l punem pe un gratar sa se raceasca.
Pofta buna!