Ingrediente
- 6 oua
- 6 linguri de faina
- 6 linguri zahar
- 4 linguri de ulei
- 2 linguri de cacao
- 1praf de sare
Pt crema:
- 500 g mascarpone
- 200 ml frișcă lichida
- 4 linguri de zahar pudra
- pudra de vanilie
- 4 banane
Indicatii:
- Mixam ouăle cu praful de sare, adăugând cate o lingura de zahar ,pana își tripleaza volumul
- Adăugăm apoi uleiul si amestecam cu o spatula cu mișcări largi
- Amestecam faina cu cele 2 linguri de cacao și o cernem deasupra, incorporand o cu mișcări largi de jos în sus
- Turnam compoziția într o tava rotunda tapetata cu foaie de copt
- Coacem blatul la 160 de grade pana trece testul scobitorii
- Pentru crema amestecam mascarponele și frișca ( care trebuie sa fie reci) cu zaharul pudra si pudra de vanilie
- Când s a răcit blatul, scobim cu o lingura conținutul pt a face loc pt umplutura
- Așezăm bananele, apoi turnam crema si încercăm să i dam o forma de cupola.
- Presărăm blatul fărâmițat deasupra cremei
- Dam prăjitură la rece pt 1 ora si apoi o putem servi
Aceasta prăjitură Mușuroi de cârtiță este o combinație delicioasa dintre un blat pufos și o cremă fina, cu banane si sigur va fi pe placul vostru. Pofta buna!
[wpurp-searchable-recipe]Mușuroi de cârtiță – – – [/wpurp-searchable-recipe]