Ceva Gustos

PASTE CARBONARA (reteta originala italiana)



Paste carbonara, reteta originala, traditionala italiana, reteta adevarata, facuta cu ingredientele de baza. Reteta scrisa si povestea ei o gasiti aici: …

Citeste mai mult pe pagina autorului

Nota: Toate drepturile acestui clip revin autorului care a creat materialul. Site-ul CevaGustos nu isi insuseste nici un drept din aceste videoclip-uri. CevaGustos doar preia aceste clip-uri le posteaza, fara a le altera forma initiala.

33 Reviews

  1. Asta da e reteta adevarata dar nu e gresit nici retetele cu parmezan smantanta sunca si altele sunt bune si celelalte

  2. De acord cu dumneavoastra doamna!! DAR!!! de preferat sa fierbeti pastele intai in timp ce pastele fierb puneti sunca la prajit cand sunca e gata se stinge cu jumatate de polonic din apa in care pastele au fiert dupa care se pun pastele si se stinge focul se adauga mixtul de btanza cu ou! …cam asta ar fi!! toate cele bune!!

  3. Doamna Gina, sa va dea Dumnezeu sanatate ca sunteti primul video care in sfarsit face CORECT carbonara. Daca imi permiteti sa va recomand 4 aspecte, pastele peste carne nu trebuie sa sfaraie deloc, doar fierbinte trebuie sa fie tigaia, adaugati putina apa de la fiert sa intindeti sosul deoarece culoarea galbuie provoaca o stare mai neplacuta la consum, secretul este sa si arate frumos in farfurie (stiu ca e putin si de la filmare), folositi si Grand Padano 50% nu doar pecorino. Si foarte important, grasimea topita de pe gusa sa o puneti peste amestecul de branzeturi si ou, dar fierbinte sa nu faca omleta astfel topiti branza dinainte sa o puneti peste paste si obtineti o aroma inegalabila. Inca o data, va multumesc ca ati postat acest video, v-am gasit cu greu, e plin de tampiti/te care pun zmantana si usturoi in carbonara. Si daca doriti sa va amuzati putin va las acest video aici: https://www.facebook.com/thejackalweb/videos/2268205013462433

  4. Urmaresc de ceva timp diverse retete ale marilor bucatari italieni de carbonara. Singura diferenta intre dvs si ceilalți este ca ei folosesc si un pic din apa in care au fiert pastele pentru un sos mai cremos, asta cu ajutorul amidonului.

  5. Reteta este corecta, din punct de vedere al ingredientelor, insa pentru cine vrea sa faca paste carbonara, am ceva de adaugat: guanciale/pancetta se taie in fasii groase, nu subtiri, pentru a nu se arde si pentru textura. Guanciale/pancetta se prajeste in timp ce fierb pastele, pentru a adauga in timpul prajirii putina apa de la paste, dupa ce a prins carnea culoare. Pentru sos, se combina in general oua intregi cu galbenus separat, in functie de cantitatea de paste.

  6. Multumim doamna Gina – Stau in Germania , retete Este extraordinara , pretenu meu Roberto Pune panceta – burtārulata- ßā vā dee domnu sānātate .

  7. Unii folosesc si partial oua intregi si restul doar galbenusurile ( de ex. 2 oua intregi + 2 galbenusuri ). Sau amestecat Parmezan cu pecorino ( pecorino are un gust intens si Nu este agreat de toata lumea). E important ca ouale sa fie de calitate, biologice, cu galbenusul de culoare intensa.. Nu raman crude, ci se coc oarecum cu temperatura pastelor, formand o crema-sos. Timpul de fierbere al pastelor trebuie respectat ( si probat), sunt de preferat aldente deoarece sunt mai bune si se digera mai usor. Se mai pot amesteca un pic cu putina apa calda in care au fiert , absorbind altfel arome, apa…si se mai con un pic si dupa…. Gusa de porc trebuie neaparat sa ramana crocanta. Brava Gina !! E o reteta adevarata.

  8. Si raportul de ingrendiente este la fel si pt. pastele facute in casa ?

  9. Buna seara !
    Se pot folosi si pastele care se fac in casa ? Ma refer la cele de fidea

  10. Respect pt doamna bucatar si si retetele gustoase pe care le face , urmatesc si ami place dar,,, nu_mi place ca foloseste lingura de metal pt a amesteca .

  11. Sunteți o doamnă extraordinară! Acum am terminat rețeta și au iesit delicioase! Atât de cremoase, ca la restaurant! Vă urez multă sănătate și vă mulțumesc pentru modul în care ne explicați în detaliu și ne împărtășiti bunătățile acestea!

  12. Dna Gina,Se poate folosi și altfel de brânză?

  13. Imi plac foarte mult pastele Carbonara…preferatele mele alaturi de Pastele Quattro Formaggi (al forno). Puteti face o reteta video, mai ales ca locuiti chiar in Italia ?:)) Numai bine va doresc!

  14. Sant delicioase ,apetisante si frumos prezentate dar O problema ', daca puteti explica mai tare se aude f f f încet toate rețetele tale .Scuze si mersi .

  15. Da, tot respectul, o rețetă frumos prezentată, dar (deoarece trebuie să fie un dar), cărnița aia nu este cam arsă? Se putea pregăti mai aproape odată cu fierberea pastelor. Şi da, un pic de ulei trebuie, dar nu de măsline, ci un ulei neutru, de exemplu cel de floarea soarelui. Zic şi eu!👌

  16. Sunteți o doamna nu doar in gastronomie,ci si prin promptitudinea de care da-ți dovada fata de fanii Dvs.Va mulțumesc,Rodica

  17. D-na Gina a-ți oferit cea mai corecta rețeta.Din păcate,nu pot găsi decât afumătură.Exista posibilitatea de-a folosi un "surogat"sau sa-mi pun pofta-n cui?!Rodica

Leave a Reply to Ioan Schneider Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5