Ingrediente:
- 400g faina
- 150g unt gras
- 2 galbenusuri
- 100g zahar pudra
- 1plic praf de copt
- 60 ml lapte
- zahar vanilat
- Pentru umplutura: 500g mere rase, 50g zahar, putina scortisoara(se poate omite), 1 plic zahar vanilat
Indicatii:
- Merele rase se amesteca cu zaharul si scortisoara si se pun intr o cratita la foc mic pt 10 min
- Cernem faina si o amestecam cu praful de copt
- Adaugam apoi laptele caldut si celelalte ingrediente si framantam rapid pana se incorporeaza toate ingredientele
- Dam aluatul la rece pt 2 ore
- Intindem apoi aluatul in 2 foi, eu am ales pentru partea de deasupra sa ma “joc” putin
- Punem intr o tava foaia apoi intindem uniform umplutura de mere
- Punem si cealalta foaie si intepam din loc in loc sau taiem fasii si “impletim” aluatul
- Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 35-40 min.
Category: