Ceva Gustos

Plăcinte poale n brâu

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 100 g unt
  • 90 g zahar
  • 7 g drojdie deshidratata
  • 1 praf de sare
  • jum de lingurita de turmenic
  • coaja de lămâie sau portocala

Pt umplutura:

  • 400g brânză de vaci
  • 60 g stafide
  • 2 oua
  • pudra de vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
  • 90 g zahar
  • 1 gălbenuș pt uns

Indicatii

  1. Cernem faina de 2 ori
  2. Pregătim o maia din 100 ml lapte călduț, în care dizolvam drojdia împreună cu 2 linguri de zahar apoi o lăsăm deoparte pt 10 min
  3. Restul de zahar îl amestecam cu laptele rămas, gălbenușurile, coaja de portocala sau lămâie,praful de sare si turmenic
  4. Turnam maiaua și amestecul de lapte peste faina și începem să framantam
  5. Adăugăm untul cald putin cate putin și frământăm bine încă 10 min
  6. Lăsăm aluatul la crescut pana își dublează volumul
  7. Intre timp pregătim umplutura amestecam brânză cu restul ingredientelor și l dam la frigider
  8. Împărțim aluatul în 12 bucati
  9. Întindem fiecare bucata cu ajutorul unui sucitor ,în mijloc punem cate o lingura de umplutura, apoi impaturim
  10. Așezăm plăcintele în tavă și le mai lăsăm la crescut 30 de min
  11. Le ungem cu gălbenuș
  12. Le coacem la 180 de grade pe aprox 25 de min

Merg unse cu miere deasupra cat sunt calde.  Delicioase e putin spus![wpurp-searchable-recipe]Plăcinte poale n brâu – – – [/wpurp-searchable-recipe]

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5