Ingrediente
- 500 g faina
- 250 ml lapte
- 3 gălbenușuri
- 100 g unt
- 90 g zahar
- 7 g drojdie deshidratata
- 1 praf de sare
- jum de lingurita de turmenic
- coaja de lămâie sau portocala
Pt umplutura:
- 400g brânză de vaci
- 60 g stafide
- 2 oua
- pudra de vanilie sau 1 plic zahăr vanilat
- 90 g zahar
- 1 gălbenuș pt uns
Indicatii
- Cernem faina de 2 ori
- Pregătim o maia din 100 ml lapte călduț, în care dizolvam drojdia împreună cu 2 linguri de zahar apoi o lăsăm deoparte pt 10 min
- Restul de zahar îl amestecam cu laptele rămas, gălbenușurile, coaja de portocala sau lămâie,praful de sare si turmenic
- Turnam maiaua și amestecul de lapte peste faina și începem să framantam
- Adăugăm untul cald putin cate putin și frământăm bine încă 10 min
- Lăsăm aluatul la crescut pana își dublează volumul
- Intre timp pregătim umplutura amestecam brânză cu restul ingredientelor și l dam la frigider
- Împărțim aluatul în 12 bucati
- Întindem fiecare bucata cu ajutorul unui sucitor ,în mijloc punem cate o lingura de umplutura, apoi impaturim
- Așezăm plăcintele în tavă și le mai lăsăm la crescut 30 de min
- Le ungem cu gălbenuș
- Le coacem la 180 de grade pe aprox 25 de min
Merg unse cu miere deasupra cat sunt calde. Delicioase e putin spus![wpurp-searchable-recipe]Plăcinte poale n brâu – – – [/wpurp-searchable-recipe]