Ingrediente
- 1 lingura de iaurt sau 1 tableta de calciu
- 100 grame lapte de casa
Indicatii
- Se pune intr-o cratita laptele la fiert
- Cand incepe sa fiarba se adauga 1 lingura de iaurt sau tableta de calciu.
- Se amesteca continutul constant
- Se lasa pe foc aporoximativ 3 minute
- Se strecoara prin sita
Branzica calcica de casa va avea un gust fin, usor dulce. Este o alternativa la branza de vaci, si este usor acceptata de cei mici. Un mare avantaj al branzici este ca o prepari in casa, si ai control la alegerea ingredientelor. In general branzica calcica se consuma simpla, dar si in combinatie cu alte ingrediente, cea mai potrivita fiind banana. Intregul proces de preparare este foarte simplu si rapid, deoarece nu ai nevoie decat de 2 ingrediente, un vas, si o sita. Procesul de gatire este atat de simplu, incat poti prepara Branzica calcica de casa, inainte de fiecare masa. In cazul in care este primul aliment care il introduci in alimentatia bebelusului urmareste-i reactiile, deoarece vei putea sa depistezi la timp anumite simptome alergice. Nu te descuraja daca nu iti iese din prima :)) Incerca din nou.
Ia plăcut foarte mult cu iaurt branzica