Ceva Gustos

Reteta de branza calcica pentru diversificarea dupa 6 luni

Reteta adaugata de
Cook: 15 | Portii: 2

Reteta de branza calcica este usor de realizat si poti folosi pentru prepararea ei laptele de vaca sau de capra.Branza calcica este o alternativa la branza de vaci in meniul copiilor si poate fi consumata de bebelusi inca din primele luni ale diversificarii alimentatiei.

Ingrediente:

  • 200 ml lapte de vaca sau de capra
  • 2 pastile de calciu sau o lamaie(pentru cheag)

Mod de preparare:

  1. Intr-o oala punele laptele la fiert.
  2. Cand laptele va ajunge la punctul de fierbere, adauga calciul(care trebuie zdrobit inainte). Ca si alternativa a calciului, poti adauga zeama de lamaie(care va avea acelasi efect).
  3. Lasa la fiert inca 3-4 minute
  4. Dupa ce observi ca laptele s-a inchegat strecoara totul printr-o sita sau un tifon si lasa la scurs pana cand branza se va forma.

Reteta de branza calcica este preferata  in locul branzei clasice datorita texturii mai delicate si a gustului  mai dulceag. Branza calcica are un continut mai crescut de calciu si este si o sursa grozava de proteine, vitamine si alte minerale cu rol esential in cresterea si dezvoltarea bebelusului tau. Poate fi combinata cu fructe si servita imediat dupa preparare.

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5