Ceva Gustos

Reteta de cartofi copti cu ou

Reteta adaugata de
Cook: 50 | Portii: 4

Reteta de cartofi copti cu ou este simpla de preparat si reprezinta mai mult o garnitura, insa este perfecta si ca o gustare intre mese. Aveti grija sa alegeti cartofi cat mai mari pentru ca sa nu riscati sa nu va incapa compozitia.

Ingrediente:

  • 4 cartofi mari
  • 50 g cașcaval ras
  • 100g cremă de brânză
  • 4 ouă mici
  • 1 lingură unt
  • sare
  • piper
  • smantana

Mod de preparare:

  1. Cartofii se spala, se sterg de apa si se pun la copt în cuptorul incalzit la 175 grade, cu tot cu coaja.
  2. Cand sunt copti ( incercati cu o scobitoare) se scot si se lasa la racit.
  3. Se scoate miezul din cartof astfel incat coaja ramasa sa formeze “recipientul”pentru compozitie.
  4. Din jumatate din cantitatea de miez de cartof, crema de branza, cascavalul razuit, sare si piper se face o compozitie cu care se va umple cartofii, lasand un spatiu in mijloc cat sa incapa oul.
  5. Se pune puțin unt in fiecare cartof. Ouale se sparg si se pune cate unul in mijlocul cartofului.
  6. Se condimenteaza cu sare si piper si se da la cuptor pentru 15 min, pana vand oul va fi gata .

Aceasta reteta se poate servi cu smantana pe deasupra. Ingredientele pot fi schimbatecu orice altceva doriti. Ca si sugestie, puteti sa adaugati bucatele mici de sunca sau de ceapa verde. Pofta buna!

 

bestkids.ro nichiduta.ro
Category:

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5