Ceva Gustos

Reteta de ciorba taraneasca

Reteta adaugata de
Prep: 50 | | Portii: 6

Reteta de ciorba taraneasca iti va aminti, cu siguranta de bunici. Este o reteta traditional romaneasca si o poti prepara si tu cu legume proaspete si bors umplut in casa. Iata de ce ingrediente ai nevoie:

Ingrediente:

  • 2 ardei
  •  2 cepe
  •  2 morcovi
  •  100 g porumb
  •  o bucata de  telina
  •  4 cartofi
  •  50 g mazăre fiartă
  •  1 dovlecel
  •  sare
  •  piper
  •  1 lingura ulei
  •  250 ml suc de rosii
  •  bors acru
  •  200 g smantana
  •  1 legatura patrunjel
  •  1 lingurita ulei
  • taitei

Mod de preparare:

  1. Se curata legumele, se spala si se taie maunt , apoi se calesc cateva minute in ulei.
  2. Legumele se pun sa fiarba in apa cu sare si cu un praf de piper. Se lasa la foc mic pana o sa dea in clocot.
  3. Mazarea si porumbul  se adauga si ele in ciorba, apoi se toarna sucul de rosii.
  4. Se adauga si taietii in oala.
  5. Dupa ce au fiert legumele, se pune borsul dupa gust si se condimentează cu sare si piper. Se presoara patrunjelul pe deasupra.

Reteta de ciorba taraneasca se serveste cu smantana si mamaliguta. Va doresc sa aveti pofta!

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5