Ceva Gustos

Reteta de Ciulama de ciuperci si pulpe de pui

Reteta de Ciulama de ciuperci si pulpe de pui este o reteta traditional romaneasca si are un gust intens de ciuerci. Este foarte gustoasa si este una dintre retetele preferate de romani. Iata ce ingrediente va trebuie pentru preparararea ei si cum se pregateste:

  • 1 kg bucați de pulpe pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 bucata de radacina de telina
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 lingura de ulei
  • 50 de grame de unt(
  • 300 de grame de ciuperci proaspete
  • un ardei rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300 de grame de smantana grasa
  • 50 de grame de faina
  • patrunjel verde
  • sare si piper

Mo de preparare:

  1. Se taie carnea in bucati potrivite, se pune intr-o oala, se adauga 1 ceapa taiata in bucati mari, morcovul, dafinul si telina, se acopera cu apa rece(nu foarte multa, pentru ca sosul il va face smantana), se adauga un praf de sare si se pune pe foc mediu.
  2. Intre timp, se toaca ceapa, se taie bucati din ardei si ciupercile se taie in sferturi sau jumatati.
  3. Intr-o tigaie incapatoare, se pune uleiul, apoi untul si după ce acesta s-a topit, se adaugă ceapa si se presară  sare. Se caleste ceapa pana devine sticloasa, apoi se adaugă si ardeiul si mai apoi restul de legume.
  4. Supa in care a fiert carnea si legumele se strecoara. Scoatem carnea.
  5. Intr-o cratita se pun pulpele fierte cu supa si legumele calitae. Se lasa sa se dea in clocot
  6. Smantana se bate cu un tel si se adauga faina. Se dilueaza cu cateva linguri din supa in care fierb ingrdientele.
  7. La final, se adauga treptat smantana in supa cu legume si pulpe. Se amesteca constant pentru a nu se forma cocoloase sau pentru a nu se branzi. Se mai lasa pe foc timp de 5 minute.

Reteta de Ciulama de ciuperci si pulpe de pui se serveste alaturi de o mamaliguta calda, Va doresc pofta buna si retete reusite!

Category:

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5