Ceva Gustos

Reteta de eclere cu crema de vanilie

Reteta adaugata de
50
Prep: 50 | Cook: 20 | Portii: 10

Reteta de eclere cu crema de vanilie, desi la o prima analiza pare greu de realizat vrem sa va spunem ca defapt este mai usor de cat va imaginati. Respectand pasii si cantitatea de ingrediente nu aveti cum sa dati gres si astfel veti obtine cele mai delicioase eclere. Asadar:

Ingrediente:

Pentru coji:

  • 150 grame de faina
  • 150 ml de lapte
  • 100 ml de apa
  • 100 grame de unt
  • 4 oua mari
  • un varf de cutit de sare

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 150 grame de zahar
  • 50 grame de faina
  • 3 oua
  • o esenta de vanilie( sau o pastaie de vanilie)
  • frisca lichida
  • capsuni si afine pentru decor

Mod de preparare:

Pentru coji:

  1. Apa impreuna cu untul si sarea se pun la fiert la foc mediu.
  2. Dupa ce aceasta va fierbe se adauga toata faina, amestecand incontinuu pentru a nu forma cocoloase, pana cand aluatul va avea deveni albicios si va avea o consistenta care sa nu ii permita sa curga.
  3. Se da de pe foc si se va lasa la racit pana la temperatura camerei.
  4. Dupa ce aluatul s-a racit se va adauga cate un ou treptat. Este foarte important sa le adaugati cate unul. Amestecati foarte bine, pana ce aluatul va fi bn incorporat cu fiecare ou adaugat.
  5. Pregatiti cuptorul incalzindu-l in prealabil la 200 de grade.
  6. Cu ajutorul unui pos formati coji de eclere. Lungima ramane la alegerea dumneavoastra, insa incercati sa le formati de o grosime de aproximativ 8 cm, pe ca acestea vor creste in timpul coacerii. Patrati distanta intre ele.
  7. Lasati-le la cuptor timp de 15 minute( nu deschideti deloc cuptorul in acest interval de timp, pentru ca riscati ca aluatul de coji sa se lase). Verifcati-le , si daca mai este nevoie mai lasati-le pentru 5 minute, dar micsorati nivelul temperaturii la 170 grade.

Pentru crema de vanilie:

  1. Ouale se bat bine impreuna cu zaharul si esenta de vanilie.
  2. Se adauga faina si jumatate din cantitatea de  lapte- 250 ml.
  3. Restul cantitatii de lapte se pune pe foc intr-o oala. Pana ca laptele sa inceapa sa fiarba adaugati compozitia pe care ati pregatit-o mai sus(cea cu prima jumatate de lapte)
  4. Se amesteca incontinuu cu ajutorul unui tel. Eviatti prinderea cremei de oala, amestecand incontinuu.
  5. Cand considerati ca, crema este una legata luati de pe foc si lasati la racit.
  6. Umpleti cojile de ecler cu crema de vanilie cu ajutorul unui pos.
  7. Ornati cu capsuni si afine, sau cu orice alte fruct doriti.

Reteta de eclere cu crema de vanilie nu este greu de realizat, atat timp cat veti respecta toti acesti pasi. Ca si un sfat important: Dupa ce cojile au stat la cuptor timp de 15 minute( in care sa nu deschideti cuptorul deloc), scoateti-le afara si cu ajutorul unui cutit scoateti aerul din ele, crestandu-le un pic la mijloc. Va dorim pofta buna!

 

 

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5