Reteta de friptura de porc in sos de usturoi este un preparat care se face foarte rapid, este simplu si cu siguranta va fi de succes pentru o masa in familie. Iata cum trebuie sa o prepari ca sa fie cat mai savuroasa:
Ingrediente:
- 2 kg de carne de porc ( pulpa sau ceafa)
- 5 catei de usturoi
- pasta de rosii(o conserva de rosii tocata foarte bine)
- 4 linguri de ulei
- sare si piper
- boia dulce
Mod de preparare:
- Carnea se taie felii cam de 3-4 cm dupa care o bateti putin ca s-o frageziti. Condimentati carnea cu sare si piper si aranjati feliile de carne in tava de care va merge la cuptor.
- Pisati usturoiul ca la mujdei si turnati uleiul cate putin in acesta (ca la maioneza)si amestecati pana obtineti o pasta alba. Apoi adaugati pasta de rosii si restul de mirodenii in sosul de usturoi. Diluati sosul cu 150 ml de apa.
- Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de aproximativ 1 ora si jumate. Pentru inceput acoperiti tava cu o folie de aluminiu iar spre final descoperiti-o.
Aceasta retete sa poate consuma alaturi de o garnitura ca piureul de cartofi si chiar cu cateva muraturi. Este perfecta pentru o cina in familie alaturi de cei dragi. Va doresc retete reusite si pofta buna.
Category: