Ceva Gustos

Reteta de friptura de porc in sos de usturoi

Reteta adaugata de
100
Prep: 20 | Cook: 90 | Portii: 6

Reteta de friptura de porc in sos de usturoi este un preparat care se face foarte rapid, este simplu  si cu siguranta va fi  de succes pentru o masa in familie. Iata cum trebuie sa o prepari ca sa fie cat mai savuroasa:

Ingrediente:

  • 2 kg de carne de porc ( pulpa sau ceafa)
  •  5 catei de usturoi
  • pasta de rosii(o conserva de rosii tocata foarte bine)
  • 4 linguri de ulei
  • sare si piper
  • boia dulce

Mod de preparare:

  1. Carnea se taie felii cam de 3-4 cm dupa care o bateti putin ca s-o frageziti. Condimentati carnea cu sare si piper si aranjati feliile de carne in tava de care va merge la  cuptor.
  2. Pisati usturoiul ca la mujdei si turnati uleiul cate putin in acesta (ca  la maioneza)si amestecati pana obtineti o pasta alba. Apoi adaugati pasta de rosii si restul de mirodenii in sosul de usturoi. Diluati sosul cu 150 ml de apa.
  3. Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de aproximativ 1 ora si jumate. Pentru inceput acoperiti tava cu o folie de aluminiu iar spre final descoperiti-o.

Aceasta retete sa poate consuma alaturi de o garnitura ca piureul de cartofi si chiar cu cateva muraturi. Este perfecta pentru o cina in familie alaturi de cei dragi. Va doresc retete reusite si pofta buna.

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5