Ceva Gustos

Reteta de ghiveci de legume la cuptor

Reteta adaugata de
Prep: 40 | | Portii: 6

Reteta de ghiveci de legume la cuptor este un preparat usor, de vara, plin de vitamine si extrem de nutritiva pentru organism. Se poate servi la masa de pranz dar si la cina datorita numarului scazut de calorii.

Ingrediente:

  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 ardei grasi de diferite culori
  • 1 vanata coapta
  • o canita fasole verde
  • o canita mazare
  • 2 cartofi medii
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 150 g ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Se pune uleiul intr-o oala. Se adauga ceapa taiata solzisori, morcovul rondele si se amesteca.
  2. Se mai adauga si ardeii grasi(pentru un gust mai intens este de preferat ca acestia sa fie copti), taiati fasii. Se condimenteaza cu sare si se amesteca.
  3. După ce sunt legumele s-au calit putin se adauga fasolea verde taiata in bucatele mai mici, mazarea, cartofii,  si se mai pune putina apa.
  4. Se pune vanata coapta si tocata,se mai lasa putin la fiert, iar la urma se adauga si dovlecelul taiat in cubulete.
  5. Se adauga si  pasta de tomate, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, apoi totul se va da la cuptor pentru aproximativ 20 minute, la 180 grade.
  6. La final adaugati patrunjel din abundenta.

Reteta de ghiveci de legume la cuptor este delicioasa si se poate consuma si in zilele de post. Legumele pot fi schimbate daca aveti alte preferinte. Va dorim pofta buna!

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5