Ceva Gustos

Reteta de Langosi traditionali

Reteta de Langosi traditionali se face foarte rapid si acestia vor fi absolut gustosi. II poti servi simpli, sau cu diverse umpluturi: cu gem de fructe, cu ciocolata, cu branza dulce sau telemea.

Ingrediente:

  • 250 g faina
  •  150 ml apa calduta
  • un cub de drojdie proaspata
  •  1 praf sare
  •  2 linguri zahar
  •  2 cani ulei
  • 200 g branza sarata sau alte umpluturi la alegere

Modde preparare:

  1. Intr-un castron drojdia  se amestecă cu apă călduta, sare si zahar.  Se adaugă faina si se framanta bine.
  2. Aluatul obtinut se pune ntr-un vas uns cu ulei si seacopera cu un prosop. Lasa-l la crescut pentru 30 de minute, la cald.
  3. Pune ulei la incins intr-o tigaie.
  4. Rupe din aluat si formeaza mai multe bile care se turtesc cu mana. Le poti face simple sau cu umpluntura de branza(poti adauga in ea esenta de vanilie, stafide, fructe uscate, sau o poti lasa simpla) dar fii atenta sa lipesti marginile,cu o furculita.
  5. Pune în uleiul incins, la prajit,pe fiecare parte, pana devin aurii.

Reteta pentru Langosi traditionali este extrem de simpla iar aluatul nu trebuie sa stea foarte mult la crescut. Se consuma cu zahar pudra sau scortisoara, după gust. Se servesc calde.

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5