Ceva Gustos

Reteta de musaca cu carne tocata

Reteta de musaca cu carne tocata este foarte populara si indragita de romani. Aceasta se prepara in aproximativ 45 minute si poate fi servita ca si fel principal.

Ingrediente:

  • 3 cartofi
  • 250 gr carne tocata de porc
  • 1 ceapa
  • 3-4 fire patrunjel
  • sare
  • piper
  • unt
  • 2 oua
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 200 gr cascaval

Mod de preparare:

  1. Se spala cartofii si se pun la fiert. Dupa ce au fiert se vor lasa la racit si se vor curata de coaja.
  2. Intr-un bol se amesteca ceapa tocata marunt, carnea tocata si patrunjelul. Se adauga sare si piper dupa gust.
  3. Se vor taia cartofii fierti rondele, se vor condimenta si se va pune un prim strat intr-un vas termorezistent care va fi uns cu unt.
  4.  

    Dupa primul start de cartofi asezati un strat(nu foarte gros) din compozitia cu carne tocata.

  5. Restul de felii de cartofi se vor aseza printre carne(atentie, nu deasupra-pentru a permite carnii sa se gateasca)
  6. Se amesteca smantana cu un ou si se va turna peste ingredientele din vas.
  7. Se da vasul la cuptorul incins la 170 grade C, pana se rumeneste deasupra.
  8. Celalalt ou se bate bine impreuna cu putina sare.
  9. Cand s-au rumenit cartofii, se scoate vasul de la cuptor si se va turna peste ei oul batut.
  10. Se presara cu cascaval ras, din belsug, dupa care se da iarasi la cuptor pentru aproximativ 7 minute.

Pentru reteta de musaca cu carne tocata se poate folosi orice alt fel de carne preferati iar aceasta iese mai gustoasa daca prajiti cartofii. Insa cu cartofi fierti este mai sanatoasa. Se poate servi si cu smantana deasupra. Pofta buna!

bestkids.ro nichiduta.ro
Category:

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5