Reteta de paste cu spanac si ricotta este un preparat foarte bogat in calciu. Daca ricotta nu vi se pare o branza potrivita pentru copilul ta, poti folosi alt tip de branza, pe care o preferati. Rezultatul va fi la fel de gustos.
Ingrediente:
- 50 grame paste integrale
- 1 lingurita de ulei de masline
- 1 cana de spanac
- 1 galbenus
- branza
- coaja de lamaie
- 50 grame de ricottta
- patrunjel
Mod de preparare:
- Se fierbe apa si se adauga pastele( sevor fierbe dupa indicatiile de pe punga). Se scurg într-o strecuratoare.
- Intre timp, intr-o tigaie, se incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Se adauga spanacul si se fierbe aproximativ 2 minute. Se toaca apoi marunt.
- Se transfera spanacul intr-un castron si se amesteca cu galbenusul, ricotta sau oricare branza aleasa si coaja de lamaie. Se adauga pastele si se amesteca, apoi se presara patrunjle tocat foarte marunt.
- Preparatul obtinut se pune apoi intr-o tava neaderenta si se pune la cuptor pana se rumeneste.
Foarte usor de preparat si foarte gustos. Paste cu spanac si ricotta, o reteta numai buna pentru micii mancaciosi. Va doresc retete reusitesi pofta buna!