Reteta de Pui Tikka Masala este un preparat specific indian si este o explozie de gusturi. Se prepara destul de usor si ii vei surprinde pe toti cu un preparat absolut genial de savuros. Iata reteta:
Ingrediente:
- 3-4 bucati piept de pui
- 250 gr iaurt
- 1 lingura zeama de lamaie
- 2 cepe tocate marunt
- 2 ardei rosii tocați
- 1 lingurita turmeric
- 3 lingurite chimion ras
- 4 lingurie piper
- 1 linguriă ghimbir ras
- 1 lingurita sare
- 1 lingura de unt
- 2 catei de usturoi pisati
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 250 gr bulion
- 250 ml smântână de gătit
- Patrunjel
Mod de preparare:
- Intr-un vas mare, amesteca iaurtul cu chimionul, sare dupa gust, 1 lingurita turmeric, 1 lingurita boia de ardei iute, coriandru, zeama de lamaie si piperul.
- Trece bucatile de pui prin acest amestec, astfel incat puiul sa fie complet acoperit. Pune o folie de plastic deasupra si da la frigider cel puțin o ora, sau pregateste-l cu o seara inainte si lasa-l pana a doua zi.
- Prajeste bucatile de pui intr-o tigaie, cam 5 minute pe fiecare parte.
- Intr-o alta tigaie, caleste usor ceapa si ardeiul, in unt. Condimenteaza-l cu restul de condimente. Adauga sosul de rosii si smantana. Lasa, la foc mic, sa fiarba sosul pentru aproximativ 20 de minute.
- Adauga, apoi si bucatile de pui. Mai lasa 10 minute, acoperit, la foc mic.
Reteta de Pui Tikka Masala se serveste cu aătrunjel proaspat deasupra si alaturi de o garnitura de orez fiert, simplu. Rezultatul este absolut delicios. Va doresc retete reusite si pofta buna.
Category: