Ceva Gustos

Reteta de Pui Tikka Masala

Reteta de Pui Tikka Masala este un preparat specific indian si este o explozie de gusturi. Se prepara destul de usor si ii vei surprinde pe toti cu un preparat absolut genial de savuros. Iata reteta:

Ingrediente:

  • 3-4 bucati piept de pui
  •  250 gr iaurt
  •  1 lingura zeama de lamaie
  •  2 cepe tocate marunt
  •  2 ardei rosii tocați
  •  1 lingurita turmeric
  •  3 lingurite chimion ras
  •  4 lingurie piper
  •  1 linguriă ghimbir ras
  •  1 lingurita sare
  •  1 lingura de unt
  •  2 catei de usturoi pisati
  •  1 lingurita boia de ardei iute
  •  250 gr bulion
  •  250 ml smântână de gătit
  •  Patrunjel

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas mare, amesteca iaurtul cu chimionul, sare dupa gust, 1 lingurita turmeric, 1 lingurita boia de ardei iute, coriandru, zeama de lamaie si piperul.
  2. Trece bucatile de pui prin acest amestec, astfel incat puiul sa fie complet acoperit. Pune o folie de plastic deasupra si da la frigider cel puțin o ora, sau pregateste-l cu o seara inainte si lasa-l pana a doua zi.
  3. Prajeste bucatile de pui intr-o tigaie, cam 5 minute pe fiecare parte.
  4. Intr-o alta tigaie, caleste usor ceapa si ardeiul, in unt. Condimenteaza-l cu restul de condimente. Adauga sosul de rosii si smantana. Lasa, la foc mic, sa fiarba sosul pentru aproximativ 20 de minute.
  5. Adauga, apoi si bucatile de pui. Mai lasa 10 minute, acoperit, la foc mic.

Reteta de Pui Tikka Masala  se serveste cu aătrunjel proaspat deasupra si alaturi de o garnitura de orez fiert, simplu. Rezultatul este absolut delicios. Va doresc retete reusite si pofta buna.

Category:

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5