Reteta de tort cu crema de branza poate fi un dulce delicios pe care tu sa il prepari copilului tau, cu ingrediente naturale si fara tot felul de aditivi daunatori organismului lor firav. Speram sa va placa reteta si sa o exersati cat de curand, poate chiar la aniversarea puiului vostru.
Ingrediente:
- 300 de grame de faina integrala
- un pachet de unt la temperatura camerei
- 2 galbenusuri
- 5 linguri de pudra de roscove sau karob
- 5 linguri de miere
- 1 lingura praf de copt
- vanilie
- 2 ouă întregi + 2 albușuri de la aluat
- 500 de grame de branza de vaci
- 4 linguri de miere
- vanilie
- 200 grame capsuni
- frisca
Mod de preparare:
- Se amesteca faina cu praful de copt si karobul.
- Se amesteca mierea cu gabenusurile, vanilia si untul topit si se mixeaza bine. Apoi se adauga si seamesteca foarte bine cu mixul de faina si karob.
- Blatul obtinut se imparte in doua si se pune la frigider cateva minute pana pregatim umplutura.
- Ouale intregi si albusurile se bat bine cu telul, apoi se amesteca cu branza de vaci,mierea si un piure din capsuni.
- Intr-o tava (alegeti una care sa de si forma tortului, rotunda sau patrata), se pune o hartie de copt si intindeti dupa forma tavei una dintre bucatile de aluat. Peste ea turnati o jumatate din umplutura de crema si adaugati capsuni taiate marunt. Imediat dupa ce ati pus fructele turnati si cealalta jumatate de umplutura.
- Pe deasupra se rade pe razatoarea mare cealalta bucata de aluat.
- Se baga la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
Reteta de tort cu crema de branza, pentru copii poate fi consumata de cate acestia de la varsta de 1,5- 2 ani. Nu contine zahar si nici cacao, iar cel mic va fi incantat totusi sa descopere un dulce delicios facut de mana mamicii lui. Poate chiar va si ajuta la realizarea lui. Ar fi minunat, nu-i asa? Va dorim pofta buna siretete vcat mai reusite.