Ceva Gustos

Reteta Papanasi cu smantana si dulceata

Avatar photo
Reteta adaugata de
30

Ingrediente:

  • 1 praf sare
  • coaja rasa a unei portocale/lamai
  • esenta de vanilie
  • faina
  • 2 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 350 g branza de vaci (foarte grasa)
  • 2 oua

Indicatii:

  1. Se bate crema de branza cu ouale, apoi se adauga zaharul, esenta de vanilie, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de citrice, praful de sare si bicarbonatul
  2. Se adauga apoi faina treptat, cate 2-3 linguri odata. Dupa ce aluatul  devine omogen, se va continua framantarea si se adauga faina pana cand va deveni nelipicios.
  3. Se pune coca intr-un vas si se lasa 10 minute. Se formeaza apoi bile potrivitie cu mainile infainate, se turtesc, astfel incat sa semene cu niste gogosi.
  4. Apoi se foloseste un dop de la o sticla de plastic, cu gura mai larga se se va da cate o gaura in centru fiecarei gogosi, presand dopul. Cu surplusul de coca ramas din centrul fiecarui papanas, se va forma biluta de deasupra, rostogolind-o intre palme
  5. Papanasi si bilutele lor se prajesc in baie de ulei tim de aproximativ 2 minute, pe fiecare parte, pana vor deveni rumeni.
  6. Papanasi se servesc cu o lingura de smantana si cu 2-3 lingurite de dulceata de visine, sau orice dulceata acrisora.

Bine de stiut:

In cazul in care branza de vaci este slaba, poti preparara fara probleme cu dulceata si smantana. Iti recomand sa adaugi 2 linguri de unt moale, sa fie cat mai gras, adauga-l in crema de branza.

Pananasi formeaza-i plati, deaorece daca ii faci prea grosi, nu se vor patrunde cum trebuie.

Va recomand sa incercati aceasta Reteta Papanasi cu smantana si dulceata, deoarece este delicioasa, si simplu de facut! Pofta Buna!

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5