Ceva Gustos

Reteta pentru Amandine

Reteta pentru Amnadine nu este asa grea precum ai fi crezut tu. Chiar daca aceste prajituri se prepara in cofetarii nu inseamna ca tu nu o poti prepara acasa. Iata cum se face:

Ingrediente:

Pentru blat
  •  1 plic praf de copt
  •  2 linguri cacao
  •  6 linguri faina
  •  2 linguri ulei
  •  6 linguri zahar
  •  6 oua
Pentru crema
  •  300 g ciocolata amaruie
  •  300 ml frisca lichida
Pentru sirop
  •  200 ml apa
  •  5 linguri zahar
  •  esenta de rom
Pentru glazura
  •  300 g zahar
  •  150 ml apa
  •  2 linguri miere
  •  2 linguri cacao

Mod de preparare:

  1. Pentru blat se separa ouale, apoi se mixeaza la viteza mare galbenusurile cu zaharul, uleiul si apa, pana cand compozitia se va dubla ca si volum.
  2. Toarna peste aceasta compozitie, faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Bate bine albusurile si adauga-le si pe ele in compozitia de galbenusuri.
  3. Intr-o tava aseaza hrtie de copt si toarna compozitia. Da-o la cuptorul preincalzit, pana trece testul scobitorii.
  4. Intre timp, se prepara crema. Pune ciocolata intr-un vas si amestec-o la foc mic cu frisca lichida. Cand ciocolata s-a topit, ia-o de pe foc si las-o la racit.
  5. Se prepara si glazura, astfel: intr-o cratita, pune apa si zaharul si  lasa sa fiarba, pana cand se topeste zaharul. Adauga mierea si cacaoa si ia-o de pe foc.
  6. Taie blatul in doua si insiropeaza-l cu un amestec de apă, zahar si esenta de rom care a fost fiert inainte.
  7. Peste prima jumatate de blat adauga crema, dupa care aseaz-o si pe a doua tot insiropata.
  8. Taie prajitura in patrate de marime potrivite, dupa care glazureaza fiecare amandina in parte. Deasupra decoreaz-o cum vrei tu.

Reteta pentru Amandine se prepara rapid, usor si fara sa cheltui foarte multi bani. In plus, vei obtine un numar destul de mare de prajituri, pe care de altfel daca le-ai fi cmparat din cofetarii ai fi platit cu mult peste ce ai cheltuit pentru ingrediente. Va dorec retete reuste si pofta buna!

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5