Reteta pentru Ardei umpluti, fara doar si poate o reteta traditional romaneasca. Cu siguranta si printre preferatele romanilor, si este o alternativa mai gustoasa si mai zemoasa a sarmalelor. Iata cum se face:
Ingrediente:
- 700 g carne tocata (amestec)
- 7 linguri de orez
- 3 cepe
- o lingura marar tocat
- 1 legatura patrunjel
- 2 linguri ulei
- 4 lingura de rosii pasate
- sare
- piper
- 6 bucati ardei gras
- 2 linguri bulion
- un ou crud
- 2 rosii
Mod de preparare:
- Toaca ceapa marunt si caleste-o in ulei, apoi adauga carnea si amesteca pana aceasta se inchide la culoare . Pune o lingura de pasta de rosii, mai lasa 1-2 minute, apoi adauga orezul, oul,verdeturile tocate, restul de pasta de rosii, sarea si piperul.
- Curata ardeii, si cu un cutitul scoate-le coditele, la rotund ca un capac,si semintele (incearca sa nu intepi ardeii). Umple ardeii cu compozitia din tava; lasa cam 2 cm,liber.
- Taie din fiecare rosie cate 1 feliede rosie incat sa obtii capace pentru ardei sau folosesti capacele de la ardei.. Asaza fiecare capac de rosie peste ardei.
- Da la cuptor cu 2 cani de apa si cele 3 linguri de bulion pana cand apa scade si ardeii sunt fierti.
Reteta pentru Ardei umpluti, se serveste calda cu smantana grasa si mamaliguta moale. Va doresc pofta buna si retete reusite![wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Ardei umpluti – – – [/wpurp-searchable-recipe]
Category: