Ceva Gustos

Reteta pentru Aripioare picante

Reteta pentru Aripioare picante- cui nu-i plac aripiorele picante? Si decat a le cumperi de la fast food mai bine le pregatesti cu mana ta, acasa. Vor iesi cu mult mai delicioae decat cele gata cumparate. Iata cum se fac:

Ingrediente:

  • 1 kg aripioare de pui
  • 1 lingura cu varf boia iute
  • 1 lingurita ghimbir razuit
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita boia afumata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 1 lingura unt
  • 1/4 legatura patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Se spala si se absorb bine cu servetele. Se condimenteaza  cu sare si piper negru macinat.
  2. Intr-un mojar se pune boiaua iute, ghimbirul dat pe razatoarea mica, usturoiul taiat felii. Se piseaza bine pana se obtine o pasta. Se adauga, zaharul, otetul si sucul de lamaie.
  3. Se toarna peste aripioare si se intinde bine, pe toata suprafata acesteia. Lasati sa se marieze intre 30 minute si 1 ora la temperatura camerei.
  4. Se pun aripioarele intr-o tava mare.
  5. Se coc la 180C timp de 40 minute. Dupa aceste minute curgeti grasimea lasata de aripioare si puneti-le din nou la cuptor pentru inca 20 minute la 200C.
  6. Scoateti tava din cuptor si adaugati untul taiat cubulete si patrunjelul tocat. Scuturati tava pana se se topeste untul si cu o lingura luati sos din tava si turnati peste aripioare.

Reteta pentru Aripioare picante se serveste calda, pentru un gust mai savuros. Va doresc retete reusite si pofta buna![wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Aripioare picante – – – [/wpurp-searchable-recipe]

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5