Ceva Gustos

Reteta pentru budinca cu conopida si branzica, diversificarea dupa 10 luni

Reteta pentru budinca cu conopida si branzica este un preparat potrivit a i se oferi copilului dupa varsta de 10 luni. Pe langă gustul delicios, conopida este foarte sanatoasa si aduce multe beneficii organismului, iar branzica va aduce aportul de calciu de care micutii au atata nevoie.

nichiduta.ro%20

Ingrediente:

  • 5-6 buchetele de conopida, taiate marunt
  • Broccoli tocat în bucăți mici
  • 1 galbenus
  • 1 lingura unt
  • 1 lingură faina
  • O jumatate de canita de lapte
  • Branza de vaci
  • patunjel

Mod de preparare:

  1. Se incalzeste cuptorul la 180° C. Se tapetează cu faina vasul pentru budinca.
  2. Se curata conopida si broccoli, se rup buchetele si se pun la fiert, aproximativ 5 minute. Se scurg si se clatesc cu apa rece. Se pun legumele în vasul de copt.
  3. Amestecai, intr-un bol  baânza cu galbenusul si cu laptele si turnati sosul  peste legume. Se amesteca pentru a se combina. Brnza ramasa se adaugă deasupra si se presara patrunjel
  4. Se coace pana se rumeneste, aproximativ 15 minute.

Se servește rece, tăiată cubulețe mici sau ușor pasată cu furculița.

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5