Ceva Gustos

Reteta pentru Chec cu glazura de ciocolata

Reteta pentru Chec cu glazura de ciocolata- Un desert care se prepara rapid, este  ieftin, simplu de facut si foarte delicios. Iata cum se face:

Ingrediente:

  • 5 oua
  •  250 g faina
  •  200 g zahar
  •  150 g unt
  •  5 linguri lapte
  •  1 pliculet praf de copt
  •  1 zahăr vanilat
  • coaja rasa de la lamaie
  •  1 varf de sare
  •  2 tablete de ciocolata cu lapte

Mod de preparare:

  1. Pregateste o tava si da drumul la cuptor la temperatura de 180 de grade C. Unge tava cu unt.
  2. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat bine cu un tel, tot separat.
  3. Intr-un bol se pune untul, ouale batute, zaharul, sarea, laptele, praful de copt, vanilia, coaja de lamaie. Se amesteca bine cu mixerul pana ce se topeste zaharul complet. La final se adauga faina si se amestca pana obtinem un aluat omogen, nu foarte lichid.
  4. Se toarna aluatul in  tava. Cu ajutorul unei scobitori amestecam cele doua compozitii, astfel incat sa dam un aspect in doua culori. Tava se introduce in cuptorul incins, iar cand checul este gata, se scoate din cuptor şi se lasa la racit. Checul trebuie sa treaca testul scobitorii. Atunci cand introduci o scobitoare in el, aceasta trebuie sa iasa uscata.
  5. La final se prepara glazura de ciocolata,  topind cele doua tablete cu 2 cubulete de unt sau 1 lingura de ulei , la baie de abur. Glazura de ciocolată se pune pe chec si se lasa la racit, pana cand seintareste glazura.

Reteta pentru Chec cu glazura de ciocolata se pate servi cald, sau se infoliaza in folie de aluminiu pentru a fi consumat mai tarziu. Va doresc retete reusite si pofta buna!

 

 

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5