Ceva Gustos

Reteta pentru Chifle pufoase, de casa

Reteta pentru Chifle pufoase, de casa- Laptele este ingredientul minune al reteti. Dtorita acestuia chiflele vor iesi pufoase si moi si vor rezista chiar si cateva zile, fara sa se usuce. Trebuie sa incerci aceasta reteta. Ia-ta cum se prepara:

nichiduta.ro%20

Ingrediente:

  • 500 g faina
  •  150 ml lapte
  •  10 ml apa
  •  30 g unt
  •  1 ou
  •  25 g drojdie proaspata
  •  1 praf sare
  •  1 praf zahar

Mod de preparare:

  1. Da la foc apa si laptele, cat sa se incalzeasca. Dizolva drojdia si zaharul in aceasi oala.
  2. Faina si sarea se amesteca, se face un gol la mijloc si se toarna laptele cu drojdia, untul moale si oul. Amesteca si framanta pana obtii un aluat omogen.Lasa sa creasca, aproximativ o ora.
  3. Apoi din aluatul crescut formeaza bile, cat doresti tu de mari. Preseaza-le putin si lasa-le sa creasca inca 10 minute.
  4. Pune chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Reteta pentru Chifle pufoase, de casa- cu siguranta mai sanatos de atat nuu exista. Renunta sa cumperi paine din comert, plina de aditivi alimentari si alege sa gatesti tu acasa, cele mai gustoase chifle. Acest aluat poate fi folosit si pentru paine. Difera forma, insa gustul e acelasi. Va doresc retete reusite si pofta buna!

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5