Reteta pentru Chiftele de peste cu sos de rosii- solutia ideala pentru un pranz lejer si delicios. Daca va plac chiftelutele de carne in sos de rosii, neaparat trebuie sa le incercati si pe cele cu peste.
Ingrediente:
- 300 grame de file de macrou(eu am folosit conserve)
- 50 g pesmet
- 2 oua medii
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 1 lingura patrunjel tocat marunt
- faina
- 4-5 linguri ulei masline/floarea soarelui
- patrunjel verde
Pentru sosul de rosii:
- 300 ml suc de rosii
- 50 ml apa
- 2 catei usturoi
- 1 ceapa medie
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Punem fileurile de macrou la mixat, la viteza medie, pana cand obtinem o consistenta omogena.
- Punem macroul intr-un vas, adaugam ouale, pesmetul, usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Framantam pana obtinem o compozitie ca de piftelute.
- Formam chiftelute asemenea unor bile si le tavalim prin faina.
- Prajim chiftelele in uleiul incalzit, pe fiecare parte, la foc mediu.
- Scoatem chiftelele din tigaie si le asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbata de bucatarie, pentru a se elimina excesul de ulei.
- Intre timp pregatim sosul de rosii: Punem uleiul de masline intr-o tigaie, pe foc mediu si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt. Apoi adaugam sucul de rosii amestecat cu apa. Amestecam, si adaugam oregano, sare si piper dupa gust.
- Fierbem sosul de rosii aproximativ 5 minute, apoi adaugam chiftelele de macrou si le amestecam cu grija cu sosul de rosii.
- Acoperim cratita cu capac si fierbem chiftelele in sosul de rosii pentru inca 10 minute, pe foc mic. La final presaram patrunjel verde proaspat.
Pentru aceasta retata de Chiftelute de peste cu sos de rosii eu am ales macrou, insa pueti folosisi at tip de peste care va e mai pe plac. Va doresc retete reusite si pofta buna![wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Chiftele de peste cu sos de rosii – – – [/wpurp-searchable-recipe]
Category: