Ceva Gustos

Reteta pentru chiftelute marinate

Reteta pentru chiftelute marinate este un preparat traditional romanesc si se face destul de des in mai toate regiunile ale tarii. Daca nu stiai cum se fac, ai mai jos reteta.

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de porc si de vita
  •  1 ceapa
  •  1 ou
  • marar
  • patrunjel
  •  1 felie paine uscata
  •  2 linguri faina
  •  ulei
  •  200 ml suc de rosii
  •  1 lingurita pasta de rosii
  •  50 ml vin alb
  •  1 lingurita otet
  •  sare
  •  piper
  • boia dulce
  •  zahar

Mod de preparare:

  1.  Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in ulei. Carnea tocata se amesteca cu painea uscata inmuiata in apa, cu ceapa calita, oul batut si verdeata tocata marunt, sare,piper si boia.
  2. Se formeaza chiftelele,se trec prin faina si se prajesc in ulei incins, la foc potrivit.
  3. Pentru sos vom amesteca vinul cu sucul si pasta de rosii si se vor fierbe inbusit 5 minute. Se adauga o lingura de ulei si se condimenteaza cu sare, piper, zahar, otet si foi de dafin.

Reteta pentru chiftelute marinate este una simpla de realizat ia preparatul  se serveste cald, alaturi de un pahar de vin alb. Este o ideea minunata pentru masa de la pranz. Va doresc retete reussite si pofta buna!

 

 

Category:

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5