Ceva Gustos

Reteta pentru Ciorba cu afumatura si smantana

Reteta pentru Ciorba cu afumatura si smantana- Este o reteta specific romaneasca, din zona Ardealului. Este o corba absolut delicioasa, si se afla in preferintele romanilor, fara doarsi poate. Iata cum se face:

Ingrediente:

  • 1 kilogram de scarita afumata.
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • jumatate dintr-o telina mica
  • 1 ardei gras mare
  • patrunjel
  • 4 galbenusuri proaspete
  • 250 de grame de smantana grasa
  • foi de dafin
  • tarhon
  • sare
  • piper
  • aproximativ 3 linguri de otet de mere pentru inacrit
  • apa

Mod de preparare:

  1. . Punem pe foc o oala mare(de preferat ar fi un ceaun), cu 5 litri de apa rece. Adaugam mai intai afumatura taita si foile de dafin. Lasam sa fiarba si spumam de cate ori este nevoie. Se acopera si se lasa la foc mic, pana cand carnea este fiarta(carnea poate fi strapunsa usor cu o furculita). In acest moment afumatura se scoate  din oala se scurge bine si se lasa la racorit.
  2. In supa din oala se adauga legumele: morcovii, ceapa, ardeiul gras, telina si patrunjelul radacina, toate taiate cubulete. Lasam pentru 15 minute la fiert.
  3. Afumătura se dezoseaza si carnea se taie cubulete potrivite. Carnea se adauga in oala si se mai fierbe cu legumele timp de 10 minute. Se condimenteaza ciorba cu sare si piper,dupa gust. Aveti grija cu sarea, pentru ca afumatura cel mai sigur e deja sarata.
  4. Intre timp intr-un castron incapator se pun cele 4 galbenusuri si se bat cu telul, impreuna cu smantana. Se adauga cate un polonic, treptat din zeama fierbinte, în timp ce invartim permanent cu telul. Cand considerati ca smantana si galbenusurile sunt suficient de diluate cu zeama din oala, turnati, tot treptat continutul in oala cu celelalte ingrediente.
  5. La final, se adaugă in ciorba 2-3 linguri de otet de mere si tarhon.

Reteta pentru Ciorba cu afumatura si smantana se serveste calda, cu paine proaspata de casa si srdei iuti pentru iubitori. Este un deliciu, fara doar si poate. Va doresc pofta buna!

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5