Ceva Gustos

Reteta pentru Ciorba de burta

Reteta de Ciorba de burta nu este una greu de realizat, insa necesita ceva timp pentru preparare. Insa gustul este mai presus de orice si se v-a merita orice minut pierdut pentru prepararea ei.

 

Ingrediente:

  • 1 kg burta de vita
  •  1 os de vita
  •  2 morcovi
  •  1 gulie
  •  2 radacini patrunjel
  •  1 telina mica
  •  1 lingura piper boabe
  •  2 foi dafin
  •  1 ardei rosu
  •  1 ardei iute
  •  400 g smantana
  •  6 catei de usturoi
  •  4 linguri sare grunjoasa
  •  2 linguri ulei
  •  7 linguri otet

Mod de preparare:

  1. Taie burta de vita in bucatele mici.Spal-o in cateva  ape in care adaugă cate o lingură de oţet. Apoi pune-o intr-o strecuratoare si freac-o bine cu doua linguri de sare grunjoasa, dupa care pune-o într-un bol cu apa rece si cu două linguri de otet. Las-o să stea o ora in apa cu otet.
  2. Intre timp, curata gulia, patrunjelul, telina si un morcov si pune-le la fiert in patru litri de apa. Adauga si  dafin, piper si osul de vita. Lasa la fiert aproximativ o ora. Dupa acest timp, strecoara supa obtinuta.
  3. Curata celalat morcov si ardeiul si da-le prin razatoare.Intr-o ala cu doua linguri de ulei caleste morcovul si ardeiul razuit pentru circa cinci minute. Apoi toarna peste ei supa strecurata si condimenteaza cu sare.
  4. Peste acestea adauga burta si ardeiul iute taiat rondele. Lasa la fiert la foc mediu, pentru o ora, pana cand bucatelele de burta s-au inmuiat bine.
  5. Pune smantana intr-un bol si dizolv-o cu cinci polonice de ciorba fierbinte. Toarn-o treptat in oala cu ciorba si amesteca usor, astfel incat sa nu se branzeasca.
  6. Curata si cateii de usturoi, zdrobeste-i cu lama unui cutit si pune-i in ciorba. Lasa sa fiarba inca cinci minute.

Reteta pentru ciorba de burta este una traditional romaneasca si este printre preferatele tuturor. Se serveste calda , cu smantana si ardel iute. Va doresc pofta buna si retete reusite.

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5