Ceva Gustos

Reteta pentru Ciorba de fasole cu afumatura

Reteta pentru Ciorba de fasole cu afumatura- o reteta traditional romaneasca cu un gust special, datorita afumaturii. Se poate prepara si fara borsul acru, pentru cei ce doresc o ciorba mai dulce.

Ingrediente:

  • 500 g fasole
  •  200 g costita afumata
  •  300 ml suc de rosii
  •  o ceapa
  • bors acru
  • albitura
  •  1 legatura marar
  •  1 legatura patrunjel
  •  ulei de floarea-soarelui
  •  2 ardei capia
  • 1 morcov
  •  1 lingurita boia dulce

Mod de preparare:

  1. Daca nu folositi fasole din conserva, atunci alegeti fasolea, spalati-o si lasati-o la inmuiat peste noapte.
  2. Pune fasolea la fiert in apa clocotita si schimba apa de cel putin 2 ori.
  3. Curata ceapa, ardeii, morcovul si albitura si taie-le cubulete. Caleste-le pentru cateva minute in putin ulei. Adauga fasolea  fiarta si legumele calite in  2 l de apă. Lasa sa fiarba, la foc mic.
  4. Dupa ce a mai scazut din apa, adauga sucul de rosii si borsul acru dupa gust. Condimenteaza cu sare, boia si piper, dupa gust.
  5. Pune sa se rumeneasca bucatile de costita. Scoate-le si cu un servet elimina surplusul de grasime. Taie-le cubulete si pune-le in ciorba de fasole. Mai lasa aproximativ 10 minute , la foc mic.
  6. La final preara patrunjel si marar.

Reteta pentru Ciorba de fasole cu afumatura se serveste cu ceapa verde. O ciorba absolut delicioasa, ca la mama acasa!Va doresc retete reusite si pofta buna!

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5