Ceva Gustos

Reteta pentru Dovleac siropos cu nuca, dupa varsta de 1 an

Reteta pentru Dovleac siropos cu nuca este o idee buna sa il faci pe cel mic sa manance dovleac. Nuca ii va oferi un gust special, care o sa il atraga pe micutul tau sa mai ceara si a doua bucatica. Iata cum se face:

Ingrediente:

  • 0.5 kg pulpa de dovleac
  • 200 ml miere de albine
  • 1 cuisor
  • 1 bucatica de baton scortisoara
  • 1 lingura suc de lamaie
  • nuca macinata

Mod de preparare:

  1. Dovleacul se taie bucati de aproximativ 5 cm.
  2. Se pun bucatile de dovleac intr-o oala cu mierea de albine. Se pune capacul si se lasa sa stea la frigider cateva ore, pana cand mierea va intra in dovlecel. Amestecati din cand in cand.
  3. Dupa acest procedeu, puneti oala pe foc, adaugati sucul de lamaie, cuisorul si scortisoara. Aduceti la fierbere apoi dati focul la mic. Fierbeti timp de aprox 30 minute, fara sa amestecati in oala. Dupa acest timp verificati sa fie fiert dovleacul.
  4. Stingeti focul, puneti capacul pe oala si lasati dovleacul sa se raceasca in sirop. Dupa cateva ore veti vedea ca dovleacul a absorbit mult sirop si s-a inchis la culoare.
  5. Pastrati la frigider. Pentru servire, asezati bucatile de dovleac in farfurie si turnati siropul peste ele . Presarati cu nuca macinata doar in momentul servirii.

Reteta pentru Dovleac siropos cu nuca-pentru aceasta reteta nu se foloseste apa, intrucat dovlecelul va fierbe in propriul suc. Acesta va deveni, la final, moale si suculent. Pofta buna![wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Dovleac siropos cu nuca, dupa varsta de 1 an – – – [/wpurp-searchable-recipe]

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5