Ceva Gustos

Reteta pentru Drob din ficatei de pui

Reteta pentru Drob din ficatei de pui- o reteta traditional romaneasca, care de cele mai multe ori se prepara in perioada sarbatorilor de Paste. Insa aceasta reteta se prepara din ficatei de pui, si nu din carne de miel si o poti prepara si int-o zi normala.

Ingrediente:

  • 1 kilogram ficăței de pui
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 legături usturoi verde
  • 3 legături ceapă verde
  • 2 legături mărar
  • 2 legături pătrunjel
  • 8 ouă
  • 100 grame unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  1. Ficateii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare, cu ceapa si morcovul. Se lasa la fiert  aproximativ 30 de minute, apoi se vor scruge de zeama lasata. Ficateii se vor da prin masina de tocat carne. Pasta obtinuta se amesteca cu untul.
  2. Ceapa verde, usturoiul, morcovul fiert,patrunjelul si mararul se taie marunt si toate se adauga peste pasta de ficatei preparata mai sus.
  3. 2 Oua se bat bine cu sare si piper si se amesteca cu compozitia de ficatei si verdeata. Daca compozitia vi se pare prea lichida, o putei ingrosa cu putina faina alba.
  4. Compozitia obtinuta se pune in doua tavi tapetate cu hartie de copt, si din loc in loc se adauga cate un ou intreg, fiert.
  5. Tavile se dau la cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru o ora, o ora si jumatate. Cand observati o usoara crusta rumenita deasupra, drobul va fi gata.

Reteta pentru Drob din ficatei de pui, se serveste calda, cu ceapa verde, insa este gustoasa chiar si dupa ce s-a racit. Va doresc pofta buna si retete cat ai reusite!

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5