Reteta pentru Morcovi in sos de smantana, garnitura pentru cei mari, fel principal pentru cei mici de peste 10 luni. O reteta rapida pentru adulti, ce poate fi servita alaturi de carnea preferata si o gustare satioasa si plina de vitamine pentru masa de pranz a celor mici.
Ingrediente:
- 5 morcovi potriviti(baby carrot, ar fi ideali)
- 200 ml smantana
- frunze de spanac
- 2 linguri unt
- zeama de lamaie
- patrunjel
- marar
Mod de preparare:
- Morcovii se curata de coaja se spala, apoi se taie in functie de forma dorita:rondele, fasii, cuburi. Se vor pune la fiert in apa exact cat sa ii acopere si se adauga si 2-3 linguri de zeama lamaie si frunzele de spanac. Lasati la fiert aproximativ 20 minute. Dupa fierbere, morcovii se vor scoate la scurs intr-o strecuratoare si lasati la racit.
- Intr-o tigaie se pune untul la topit. Cand untul e topit de adauga morcovii si spanacul, apoi se stinge totul cu zeama de lamaie si smantana si se lasa la foc mic.
- La final se adauga verdeata tocata marunt.
Reteta pentru Morcovi in sos de smantana se serveste la rece.[wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Morcovi in sos de smantana, garnitura pentru cei mari, fel principal pentru cei mici de peste 10 luni – – – [/wpurp-searchable-recipe]
Category: