Ceva Gustos

Reteta pentru Naut cu legume- dupa 10 luni

Reteta pentru Naut cu legume: O reteta cu multe proteine si fibre, mai ales datorita nautului care contine fier, vitamina A, calciu si fosfor. Este recomandat a fi introdus in alimentatia copiilor de la 10 luni, sau chiar mai mult. Pregatirea nautului necesita mai mult timp, insa puteti cumpara naut gata fiert. Indicat ar fi totusi sa va ocupati voi de acest proces, mai ales daca este servit copiilor.

nichiduta.ro%20

Ingrediente:

  • 200g naut
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • 1 morcov
  • ardei rosu
  • o lingura ulei de masline
  • busuioc
  • oregano

Mod de preparare:

  1. Nautul se pregateste cu o seara inainte. Puneti-l intr-un bol cu apa rece si acoperiti-l. Lasati-l peste noapte. A doua zi, cand doritii sa preparati reteta spalati-l sub un jet de apa rece.
  2. Puneti o oala cu apa la fiert. Adaugati nautul in apa clocotita si spumati ori de cate ori este nevoie. In functie de naut, fierberea acestuia poate dura si 3 ore. Va dati seama ca este gata, atunci cand acesta se farma intre degete.
  3. Ceapa se toaca marunt si se pune la inabusit. Cand aceasta se inmoaie se adauga usturoiul tocat marunt.
  4. Rosia, morcovul si ardelul se toaca si acestea marunt si se adauga in tigaia, peste ceapa.
  5. Presarati busuioc si oregano si amestecati bine.
  6. La final puneti in tigaia peste celelelate ingrediente si nautul, scurs de apa.
  7. Adaugati apa, cat sa cuprinda totul, si lasati la fiert pentru aproximativ 30 de minute, sau pana ajunge la consistenta pe care o doriti,

Reteta pentru Naut cu legume  o puteti servi celor mici ca atare sau o puteti blendui, daca acesta inca nu este invatat cu texturi mai mari. Se poate servi si alaturi de orez fiert. Va doresc pofta buna!

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5