Ceva Gustos

Reteta pentru Prajitura cu nuci si crema de lapte

Reteta pentru Prajitura cu nuci si crema de lapte- o prajitura siropoasa care se preparara relativ usor si care este specific greceasca. Gustul de la sucul de portocale si cel de nuca ii dau un gust special, pe care nu il vei uita prea curand. Merita incercata.

nichiduta.ro%20

Ingrediente:

Pentru blat
  • 1 cana de pesmet
  • 1 cana zahar
  • 1 cana de suc de portocala
  • 1 cana de nuci maruntite
  • 1 lingura de unt
  • 1 plic praf de copt
  • 3 oua
  • 1 lingurita de scortisoara
Pentru crema
  • 2 cutii de lapte condensat dulce
  • 5 pahare de apa
  • 10 linguri de amidon de porumb
Pentru sirop
  1. 1 cana de zahar
  2. 1 cana de apa

Mod de preparare

  1. Pentru blat: Cu mixerul batem ouale cu zaharul si apoi cu untul. Adaugam pesmetul, praful de copt, sucul de portocale si scortisoara. Mixam  si adaugam nucile si continuam sa amestecam  cu lingura. Punem compozitia intr-o tava si o dam la cuptor, preincalzit la 180 C  pana se rumeneste aluatul(aproximativ 2 minute, ar trebui sa dureze). Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
  2. Intre timp preparam siropul.Punem toate ingredientele pentru sirop intr-o oala si lasam sa fiarba pentru  10 minute. Luam de pe foc, lasam 1-2 min sa se limpezeasca si turnam treptat siropul cald peste aluatul rece asezat deja pe tava in care va fiservita prajitura.
  3. Pentru crema vom pune amidonul de porumb intr-un castron si il dizolvam cu un pahar de apa. Intr-o oala diluam laptele condensat cu apa si incalzim amestecand continuu pana incepe sa fiarba. Dupa primul clocot adaugam amidonul de porumb dizolvat si il luam de pe foc continuand sa amestecam pana se ingroasa crema. O turnam peste prajitura si presaram pe deasupra  nuci taiate marunt si scortisoara sau cacao.

 

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5