Ceva Gustos

Reteta pentru Prajitura Tosca

Reteta pentru Prajitura Tosca

 

Ingrediente:

  • Blat – 6 albusuri, 150 gr zahar, 30 gr seminte de mac, 50 gr faina, un plic praf de copt, 1 praf de sare.
  • Crema – 6 galbenusuri, 150 zahar, 500 ml lapte, 50 gr amidon, 100 gr unt , o esenta de vanilie, sare.
  • Strat III – 10 biscuiti simpli, 150 ml cafea.
  • Glazura – 100 ciocolata amaruie, 50 gr unt  , 100 ml smantana.

Mod de preparare:

  1. Incepem cu blatul: faina se amesteca cu semintele  de mac si praful  de copt. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma omogena, care nu curge. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana acesta se dizolva complet. Se incorporeaza cele doua amestecuri. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava cu hartie de copt si se coace la 180 C pana trece testul cu scobitoarea(ar trebui sa dureze aproximativ 25 minute). Dupa ce s-a copt, se scoate si se lasa la racit.
  2. Crema: Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, praful de sare , amidonul si 200 ml lapte rece.
    Restul de lapte se pune la fiert. Adaugam compozitia formata din laptele rece si galbenusuri, in oala cu lapte fiert, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min). Aceasta crema se da la firgider, pentru o ora. Dupa ce s-a racit, o mixam cu untul la temperatura camerei si esenta de vanilie.
  3. Dupa ce am preparat crema de vanilie, aceasta e pune peste foaia de la punctul 1. Se uniformizeaza.
  4. Peste crema se vor aseza biscuitii simpli, inmuiati rapid cu cafea.
  5.  Urmeaza glazura de ciocolata – ciocolata se marunteste si se pune intr-un bol, adaugam si untul si smantana pentru frisca apoi se pune totul pe baie de abur. Amestecam incontinuu pana obtinem un sos legat bine. O lasam cateva minute la racit, apoi se aseaza peste stratul de biscuiti.
  6. Tava cu prajitura Tosca se da  la rece pentru minimum 2ore.

 [wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Prajitura Tosca – – – [/wpurp-searchable-recipe]

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5