Ceva Gustos

Reteta pentru Pui cu ceapa caramelizata(Musakhan)

Reteta pentru Pui cu ceapa caramelizata- o reteta specifica arabeasca, numita Musakhan. Reteta este un pic adaptata, pentru ca ea in mod normal contine si muguri de pin. Dar pentru ca la noi ,acestia se gasesc destul de greu,puteti renunta la ei, insa gustul va fi la fel de savuros.

Ingrediente:

  • 8 pulpe inferioare de pui
  • 1/4 lingurita turmenic
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline + inca 3 linguri ulei masline
  • 3 cepe
  • 2 lipii
  • 2 linguri de muguri de pin
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Se taie ceapa rondele. Se incing bine 3 linguri de ulei si se adauga ceapa in tigaie. Presaram sare si piper. Se da focul la mic si se prajeste ceapa pana capata o culoare aurie.
  2. In acest timp presaram sare si piper dupa gust peste carnea de pui. Adaugam turmenic, usturoiul pisat si la final cei 50 ml ulei. Masam carnea de pui pana e uniform acoperita de condimente.
  3. Punem carnea intr-o tava si dam la cuptor la 200C pentru 45-50 minute.
  4. Pe tava cuptorului, acoperita cu hartie de copt, asezam lipiile. Pe fiecare lipie punem jumatate din ceapa caramelizata. Asezam carnea prajita deasupra, avand grija sa turnam si sucul din tava peste ele. Presaram cu muguri de pin. Dam la cuptor pentru inca 15 minute

Reteta pentru Pui cu ceapa caramelizata(Musakhan)-Se mananca cu mana, cat este calda. Va doresc retete reusite si pofta buna.[wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Pui cu ceapa caramelizata(Musakhan) – – – [/wpurp-searchable-recipe]

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5