Ceva Gustos

Reteta pentru rosii umplute cu carne si vinete

Reteta pentru rosii umplute cu carne si vinete o reteta geniala. Extrem de gustoasa si aspectuasa, cu ajutorul ei ii poti surprinde in mod placut pe cei dragi.

Ingrediente:

  • 8 rosii mari
  • o lingura zahar
  • 400 gr carne tocata amestec
  • 1 vanata coapta
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 ml vin rosu
  • un sfert lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit cuisoare macinate
  • 1 lingurita oregano uscat
  • jumatate legatura patrunjel
  • o lingura busuioc tocat
  • 2 linguri ulei masline
  • sare, piper
  • 100 ml lapte
  • o lingura faina
  • 2-3 cubulete de unt
  • cascaval

Mod de preparare:

  1. Se coace vanata si se scoapte pulpa. Se toaca pulpa ca pentru salata de vinete.
  2. Rosiilor i se vor taie un capacel in zona coditei. Cu o lingura se scoate din centru, toata pulpa astfel incat sa ramana doar coaja sub forma unui “vas”. Se presara fiecare rosie in interior un praf de sare si unu de zahar. Se aseaza pe o farfurie cu partea taiata in jos sa se scurga excesul de suc.
  3. Intr-o tigaie  incingeti uleiul si caliti ceapa tocata pana devine translucida. Adaugati usturoiul pisat si mai caliti 1 minut.
  4. Adaugati carnea tocata si lasati la foc mare, amestecand des, pana isi schimba culoarea si pana se rumeste un pic.
  5. Faceti loc in centru si adaugati pasta de rosii. Prajiti pasta  2 minute, apoi amestecati-o cu carnea, adaugand apoi vinul, oregano, scortisoara si cuisoarele. Presarati sare si piper negru. Fierbeti pana vinul se va evapora.
  6. Adaugati pulpa de vinete peste carne si amestecati. Adaugati verdeturile tocate.
  7. Umpleti rosiile cu amestecu de carne si vinete, dar lasati putin spatiu pentru sos. Asezati rosiile intr-un vas care merge la cuptor. Turnati  apa pe fundul vasului (cam de 2 cm).
  8. Preparati un sos bechamel, punand laptele intr-o tigaie, untul si faina.Amestecati incontinuu pana acesta se infroasa. Condimentati sosul cu un varf de cutit de nucsoara macinata. Dupa ce luati sosul de pe foc, razuiti cascavalul si amestecati pana acesta se topeste.
  9. Puneti cate 2 linguri de sos peste carne. Presarati putina verdeata. Asezati capacele pe rosii. Stropiti cu ulei de masline  rosiile.
  10. Dati la cuptor, la 180C, timp de aprox.o ora, pana rosiile arata coapte, si sosul bechamel se rumeneste.

Reteta pentru rosii umplute cu carne si vinete- rosiile se servesc cat sunt calde, alaturi de paine proapata de casa. Va doresc retete reusite si pofta buna![wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru rosii umplute cu carne si vinete – – – [/wpurp-searchable-recipe]

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5