Ceva Gustos

Reteta pentru Shakshouka cu ardei, rosii si branza feta

Reteta pentru Shakshouka cu ardei,rosii si branza feta- o reteta specific turceasca care este foarte rapida si consistenta si se poate servi atat la micul dejun, cat si la pranz.

Ingrdiente:

  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 conserva de rosii
  • 1 lingurita paprika sau boia
  • 4 oua medii
  • patrunjel proaspat
  • 50 gr branza feta, sau de care preferati
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

  • Incingem ulei intr-o tigaiesi  adaugam ceapa si usturoiul si dupa cateva secunde, fasii de ardei. Amestecam si le lasam pe foc mediu cam 1 minut.
  • Adaugam conserva de rosii cuburi, paprika, sare si piper  si amestecam. Acoperim tigaia cu un capac si fierbem legumele aproximativ 5 minute, la foc mic, pana cand sosul scade la jumatate.
  • Facem  loc in sosul din tigaie pentru cele 4 oua. Le asezam pe rand in sos.
  • Acoperim din nou tigaia cu capac si o lasam pe foc mic pana cand ouale sunt gata.
  • Stingem focul, adaugam branza feta razuita si patrunjelul proaspat tocat.

Reteta pentru Shakshouka cu ardei, rosii si branza feta se serveste calda, cu lipii sau paine proaspata. Va doresc retete reusite si pofta buna![wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Shakshouka cu ardei, rosii si branza feta – – – [/wpurp-searchable-recipe]

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5