Ceva Gustos

Reteta pentru supa crema de legume cu crutoane

Reteta pentru supa cremă de legumeccu crutoane este una foarte gustoasă care se prepara repede, usor si cu ingrediente ce nu te vor costa foarte mult. Iata reteta:

Ingrediente:

  • 1 ceapa
  •  2 morcovi
  •  2 radacini pastarnac
  •  2 cartofi
  •  2 catei usturoi
  •  1 ardei capia
  •  3 linguri unt
  •  sare
  •  piper
  •  boia dulce
  •  patrunjel proaspat
  •  4 felii paine
  •  ulei de masline
  •  3 catei usturoi

Mod de preparare:

  1. Se spala legumele si se curata. Se taie ceapa pestisori si se pune la calit in unt.
  2.  Peste ceapa se adauga si restul legumelor taiate cubulete plus sare, piper si boia. Peste acestea, se toarna apa si se lasa la fiert cam 10-15 minute.
  3. Se pregatesc crutoanele. Se taie cuburi feliile de paine si se asaza intr-o tava  cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru cateva minute, după care se scot si se stropesc cu ulei de masline si cu usturoiul pisat. Se mai pun la cuptor pentru cateva minute, pana se rumenesc.
  4. Cand legumele sunt fierte, se scot din zeama si se dau prin blender.
  5. Compozitia obtinută se pune intr-o alta oala, iar peste ea se adauga treptat apa in care au fiert, pana se obţine consistenta dorit.
  6. Se serveste cu crutoanele preparate si patrunjel tocat marunt.

Reteta pentru supa crema de legume poate fi adapatata si dupa preferintele voastre. Puteti combina si alte legume sau puteti sa adaugati pe cele care le preferati, si chiar si carne de pui. Va doresc retete reusite si pofta buna!

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5