Ceva Gustos

Reteta pentru Supa de ciuperci, cu smantana

Reteta pentru Supa de ciuperci, cu smantana- O supa cu un gust deosebit, perfecta pentru iubitorii de gustul ciupercilor. Se face foarte usor, si nu este deloc costisitoare.

  • 500 g ciuperci
  • o ceapa
  • un morcov
  • o bucata telina
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • o lingura faina
  • ulei
  • sare si piper
  • patrunjel

Modde preparare:

  1. Curatam si tocam marunt o ceapa, un morcov si un sfert dintr-o telina . Punem doua linguri de ulei intr-o oala  si calim legumele tocate. Le lasam cateva minute la foc mic, iar dupa ce  sa vor inmuia turnam in oala un litru si jumatate de apa  si mai lasam la fiert aproximativ 15 minute.
  2. Dupa acest procedeu adaugam o jumatate de kg de ciuperci taiate felii subtiri si continuam sa fierbem supa inca vreo 20 minute.
  3. Intr-un vas punem doua galbenusuri, 200 ml smantana grasa si o lingura de faina. Se amesteca bine, sa nu lasam cocoloase. Turnam zeama fierbinte din oala cu supa pana cand amestecul de ouale si smantana se incorporeaza bine. Turnam amestecul fierbinte in oala cu supa de ciuperci, o condimentam cu sare si  piper  si oprim focul. Se presara patrunjel tocat marunt.

Reteta pentru Supa de ciuperci, cu smantana- Un sfat important de urmat: cand faceti sosul de smantana aveti grija sa adaugati supa din oala, pana cand smantana cu oua ajunge la aceasi temperatura cu supa din oala. Altfel riscati ca oul sa se stranga si sa “branziti”supa.[wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Supa de ciuperci, cu smantana – – – [/wpurp-searchable-recipe]

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5