Reteta pentru “Taci si inghite”-un preparat delicios, traditional romanesc pe care multe gospodine il prefera, pentru ca se face rapid este satios, dar mai ales gustos.Iata cum se face:
Ingrediente:
- 300 grame afumatura
- 700 ml lapte
- 200 grame telemea
- 200 ml smantana
- 4 oua
- sare
- ulei
Mod de preparare:
- Taiati cubulete din afumatura si prajiti in putin ulei. Lasati 5 minute la prajit, pana devine aurie.
- Puneti laptele la fiert intr-un ceaun, adaugati sarea si cand este aproape de fierbere adaugati malaiul si amestecati cu o lingura de lemn. Cand se desprinde usor de peretii ceaunului, atunci mamaliga va fi gata.
- Luati mamaliga de pe foc si adaugati smantana, amestecand bine cu lingura.
- Intr-o tava rotunda puneti primul strat 1/3 din mamaliga si nivelati bine, apoi adaugati jumatate din cantitatea de branza telemea, data prin razatoare. Repartizati uniform 1/3 de afumatura. Repetati procedeul si pt al doilea strat.
- Peste cel de-adoilea strat, puneti un rand de mamaliga si cu o lingura formati 4 cuiburi, in care veti asezacate un ou crud.Presarati cu afumatura si telemea, si dati la cuptor , pana ouale se gatesc complet.
Reteta pentru “Taci si inghite”- afumatura se poate inlocui cu orice alt tip de mezeluri doriti. Puteti folosi carnati, canabos, sunca, etc. Se serveste calda, cu smanatana alaturi. Absolut de delicios. Taci si inghite!
[wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru "Taci si inghite" – – – [/wpurp-searchable-recipe]
Category: