Ceva Gustos

Reteta pentru Tarta Provence

Reteta pentru Tarta Provence – ideala pentru zilele in care nu ai prea mult timp sau chef pentru gatit, dar totusi vrei sa ii servesti pe ai tai cu ceva foarte delicios si special!

Ingrediente:

Pentru aluat
  •  250 g faina
  •  5 oua
  •  sare
  •  100 g unt
  •  2 linguri apa
Pentru umplutura
  •  150 g mozzarela
  •  150 g telemea
  •  100 g masline
  •  10 ciuperci
  •  1 ceapa mica
  •  1 lingura ulei de masline
  •  4 linguri smantana
  •  2 oua
  •  sare, piper
  •  2 rosii

Mod de preparare:

  1. Cerne faina pe o masa de lucru, fa o groapa la mijloc si pune un ou si sare. Adauga untul taiat cuburi si framanta bine. Toarna treptat apa si framanta pana se obsine un aluat usor sfaramicios.
  2. Acopera aluatul in folie de plastic si lasa-l pentru 30 de minute la frigider.
  3. Ceapa  se toaca marunt. Se caleste in putin ulei, si se adauga si ciupercile, taiate solzisori.
  4. Adauga sii msslinele, telemeaua, mozzarela, un ou si doua linguri de smantana. Amesteca toate ingredientele si ia de pe foc.
  5. Unge o forma de tarta(sau de care ai) cu unt si faina, pune aluatul si inaeapa-l cu o furculita. Adauga umplutura. Da la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
  6. Inainte cu 10 minute de a fi gata, spala 2 rosii si taie rondele. Amesteca doua linguri de smantana cu un ou si intinde peste tarta. Peste amestec, asaza si feliile de rosii, taiate cat mai subtiri.
  7. Se mai lasa la cuptor pentru cateva minute, atat cat crezi ca e necesar.

Reteta pentru Tarta Provence se serveste calda. Este o reteta specific frantuzeasca, insa ingredientele pot fi schimbate cu ceea cepreferi tu. Va doresc retete reusite si pofta buna!

 [wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Tarta Provence – – – [/wpurp-searchable-recipe]

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5