Reteta pentru Tarta Provence – ideala pentru zilele in care nu ai prea mult timp sau chef pentru gatit, dar totusi vrei sa ii servesti pe ai tai cu ceva foarte delicios si special!
Ingrediente:
Pentru aluat
- 250 g faina
- 5 oua
- sare
- 100 g unt
- 2 linguri apa
Pentru umplutura
- 150 g mozzarela
- 150 g telemea
- 100 g masline
- 10 ciuperci
- 1 ceapa mica
- 1 lingura ulei de masline
- 4 linguri smantana
- 2 oua
- sare, piper
- 2 rosii
Mod de preparare:
- Cerne faina pe o masa de lucru, fa o groapa la mijloc si pune un ou si sare. Adauga untul taiat cuburi si framanta bine. Toarna treptat apa si framanta pana se obsine un aluat usor sfaramicios.
- Acopera aluatul in folie de plastic si lasa-l pentru 30 de minute la frigider.
- Ceapa se toaca marunt. Se caleste in putin ulei, si se adauga si ciupercile, taiate solzisori.
- Adauga sii msslinele, telemeaua, mozzarela, un ou si doua linguri de smantana. Amesteca toate ingredientele si ia de pe foc.
- Unge o forma de tarta(sau de care ai) cu unt si faina, pune aluatul si inaeapa-l cu o furculita. Adauga umplutura. Da la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
- Inainte cu 10 minute de a fi gata, spala 2 rosii si taie rondele. Amesteca doua linguri de smantana cu un ou si intinde peste tarta. Peste amestec, asaza si feliile de rosii, taiate cat mai subtiri.
- Se mai lasa la cuptor pentru cateva minute, atat cat crezi ca e necesar.
Reteta pentru Tarta Provence se serveste calda. Este o reteta specific frantuzeasca, insa ingredientele pot fi schimbate cu ceea cepreferi tu. Va doresc retete reusite si pofta buna!
[wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Tarta Provence – – – [/wpurp-searchable-recipe]
Category: