Ceva Gustos

Reteta pentru Tiramisu cu capsuni, fara coacere

Reteta pentru Tiramisu cu capsuni, fara coacere, este o reteta de desert numai bun de servit intr-o zi torida de vara. Gustul fresh, dulce-acrisor este ideal pentru a te racori. Iata cum se face:

Ingrediente:

  •  500 g piscoturi Boromir
  •  300 g capsuni
  •  250 ml smantana pentru frisca (sau puteti folosi frisca lichida, insa sa aveti grija sa fie destul de groasa)
  •  250 g mascarpone
  •  3 linguri de zahar
  •  2 esente de vanilie
  •  1 esenta de lamaie
  •  300 ml limonada dulce

Mod de preparare:

  1.  Dupa ce au fost spalate, 3 parti din capsuni(tine cateva pentru decor)se vor amesteca cu o lingura de zahar intr-un bol. Lasale acoperite cu zahar timp de o ora sau pana iese sucul  din ele. Dupa asta, cu ajutorul unui blender, fa piure din acestea.
  2. Bate smantana cu restul de zahar si vanilia, cu un mixer pana obtii o spuma tare care nu curge. Adauga mascarpone, trepta si amesteca pana se incorporeaza. Incearca sa folosesti aceleasi procedeu ca la maioneza, si nu bate prea mult pentru a nu risca sa ti se taie.
  3. Stoarce lamaia, amestec-o cu zaharul vanilat si esenta de lamaie si dilueaza cu apa calduta(limonada).
  4. Inmoaie piscoturile, pe rand, in limonada si pune-le pe fundul unei tavi e sticla.
  5. Intinde un strat de piure de capsuni deasupra, apoi pune jumatate din crema obtinută peste ele. Apoi inca un rand de piscoturi inmuiate în limonada. Intinde si restul de piure de capsuni si de crema deasupra.
  6. Decoreaza cu mana de capsuni pastrate.
  7. Seda tava la frigider pentru cel puin 2-3 ore.

Reteta de Tiramisu cu capsuni, fara coacere, poate fi reintrepretata si poti folosi orice alte fructe preferi. Gustul va fi la fel de gustos si de racoritor. Va doresc retete reusite si pofta buna.

 

bestkids.ro nichiduta.ro

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5