Ceva Gustos

Reteta pentru Tort cu cafea

Reteta pentru Tort cu cafea- Un tort perfect revigorant. Merge de minune,o felie, dimineata alaturi de un expresso. Acesta este un desert ce nu se recomanda copiilor, datorita continutului de cafea.

Ingrediente

Pentru blatul de cafea:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 linguri cafea instant
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie

Pentru blatul alb

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 varf de sare
  • ½ plic praf de copt

Pentru crema

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic praf de frisca
  • 1 cutie mascarpone
  • 30 g gelatina
  • 3 linguri de gem de prune
  • 1 cana cafea slaba dulce

Mod de preparare:

  1. Pentru blatul de cafea, mixezi galbenusurile cu 150 g zahar, adaugi cafeaua dizolvată în 2 linguri de apa calda, esenta de vanilie si faina cernuta cu praful de copt. Incorporeaza  si albusurile batute spuma tare cu restul de zahar. Toarna compozitia obtinuta intr-o forma de tort detasabila,cu folie de copt si coace-o la foc potrivit circa 30 de minute. Dupa ce se rumeneste, scoate blatul lasa-l la racit. Dupa ce s-a racit taie-l in doua bucati, pe orizontala.
  2. Pentru blatul alb, separa ouale, bate albusurile spuma cu un praf de sare. Amesteca galbenusurile si le toarna=-le peste albusuri. Adauga faina cernuta cu praful de copt. Toarna compozitia in tava de tort tapetata si da la cuptor 15 minute.
  3. Pentru crema, freaca spuma galbenusurile cu zahar. Cand s-a topit zaharul, adauga mascarpone. Mixeaza albusurile cu praful de frisca. Amesteca cele doua compozitii. Adauga gelatina inmuiata in apa rece si amesteca foarte bine totul. Crema se da la frigider pana in momentul montarii tortului.
  4. Montezi tortul astfel: asezi blatul alb, ungi cu gem, apoi asezi prima parte din blatul maro. Insiropezi cu cafeaua lunga, apot torni ¾ din crema, iar blat insiropat si crema ramasa, cu care imbraci tot tortul. Mai poti opri crema pentru decor.Cerni deasupra pudra de cacao.

Reteta pentru Tort cu cafea- Delicios si revigorant. Si nici nu este foarte dulce. Trebuie neaparat sa il incerci. Va doresc retete reusite si pofta buna.[wpurp-searchable-recipe]Reteta pentru Tort cu cafea – – – [/wpurp-searchable-recipe]

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5