Ceva Gustos

Reteta pentru Zacusca de peste

Reteta pentru Zacusca de peste este o reteta excelenta care te va ajuta sa obtii cea mai gustoasa zacusca gustata vreodata. Este vremea in care toate gospodinele isi pregatesc proviziile pentru camara, iar aceasta zacusca nu poate lipsi de pe rafturile incarcate.

Ingrediente:

  • 2 kg de peste
  •  1 kg ceapa
  •  2 kgde ardei roșii
  •  0.5 kg morcovi
  •  2 kg rosii
  •  500 ml ulei
  •  1 lingura zahar
  •  200 ml otet
  •  1-3 catei de usturoi
  •  boabe de piper
  • sare
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

  1. Se pune la fiert pestele, in apa cu sare si otet. Spumeaza ori de cate ori este nevoie. Cand  carnea se desprinde de pe os poti sa iei de pe foc.
  2. Cand se raceste, dezoseaza foarte bine carnea de oase.
  3. Marunteste pestele cu mainile.
  4. Mai apoi coace si curata ardeii. Decojeste si toaca si rosiile.
  5. Toaca ceapa, da morcovul pe razatoarea mare. Pune ceapa si morcovul la calit in uleiul incins. Cand s-au inmuiat, adauga ardeii copti, taiati fasii. Spre final, adauga rosiile tocate.
  6. Condimenteaza cu sare si zahar, dupa gust.
  7. Toarna apa peste tot continutul cu legume, intr-un ceaun, amesteca bine si acopera vasul.
  8. Lasa legumele la inabusit la foc mic, pana se leaga sosul. Adauga pestele, otetul, foile de dafin, usturoiul.
  9. Scoate foile de dafin si lasa la racit.
  10. Pune in borcane și sterilizeaza-le in bai cu apa timp de o ora.

Pentru o reteta de zacusca de peste cat mai reusita alege un peste mai gras si nu folosi coada si capul. Este o reteta simpla si numai buna de preparat pentru camara ta. Va doresc reutite reusite si pofta buna.

Category:

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5