Ceva Gustos

Reteta sarmale de post, simpla si gustoasa!!

Cu siguranta nu exista gospodina care sa nu aiba propria reteta de sarmale, a propriilor secrete de prepararea mostenite de la mama, bunica. De aceea fiind in post m-am gandit sa va prezint o reteta de sarmale de post,  mai putin cunoscuta, insa la fel de gustoasa ca sarmalele cu carne.

Ingrediente

  • 150 grame bulgur fin
  • 1 varza murata
  • 1 ceapa
  • 300 grame ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • jumtatea de lingurita de chili
  • jumatate de legatura e patrunjel
  • 100 ml de bulion
  • 4 linguri de masline
  • piper, sare

Indicatii

  1. Se aleg 20 de foi de varza murata
  2. Se pune bulgurul la fiert, apoi se lasa aproximativ 15 minute sa se umfle
  3. Se toaca ceapa marunt, se caleste in ulei incins, apoi se adauga ciupercile cubulete
  4. Apoi se pun peste bulgurul ( care intre timp va absorbi toata apa), chili, cimbru, patrunjel tocat, si se amesteca toate bine.
  5. Se impacheteaza sarmalele si se pregateste oala unde acestea vor fierbe
  6. Asezam pe fundul oalei, frunze de varza tocate fin, apoi deasupra aranjam cu grija sarmalele.
  7. Acoperim cu un alt strat de varza tocata, punem putin cimbru si bulionul.
  8. Adaugam apa calda pana cand acoperim sarmalele, si le fierbem cu capacul deasupra la foc mediu, aproximativ 2 ore.

Asta e tot, pofta buna!!

 

bestkids.ro nichiduta.ro
Category:

Ti-a placut reteta? Lasa un Comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

1 2 3 4 5